Burkina Faso savladala Togo i obezbijedila polufinale

Poznati svi polufinalisti AKN-a

Burkina Faso savladala Togo i obezbijedila polufinale

A. Haznadarević

U posljednjem susretu četvrtfinala Afričkog kupa nacija, reprezentacija Burkine Faso je savladala Togo s minimalnih 1:0, te se kvalifikovala u polufinale.

Nakon što su se u polufinale ranije kvalifikovale selekcije Gane, Malija i Nigerije, Burkina Faso je osigurala posljednju četvrtu kartu za završnicu ovog najvećeg fudbalskog turnira na Crnom kontinentu.

 

Imao je Togo inicijativu većim dijelom prvog poluvremena, ali pokušaji Akapoa, Abdol Gafara Mamaha i Emmanuela Adebayora nisu našli put do mreže gola Burkine Faso.

 

U nastavku velika borba na terenu, za svaku loptu se 'ginulo', što pokazuje i veći broj prekida zbog intervencija ljekara. Međutim ni jedni ni drugi nisu uspjeli napraviti nešto konkretnije.

 

Budući da pobjednik nije odlučen unutar 90 minuta, igrani su produžeci, iz kojih je Burkina Faso izašla kao pobjednik.

 

Trenutak odluke se dogodio u posljednjim trenucima prvog produžetka, Charles Kabore je izveo korner, a Jonathan Pitroipa sjajno glavom pogađa i odvodi svoju ekipu u polufinale Kupa.

 

AKN, četvrtfinale

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Burkina Faso - Togo (Pitroipa 105)

 


szólj hozzá: BFA VS TOG

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.