Burkina Faso u posljednjoj minuti došla do boda

Burkina Faso izvukla bod protiv Nigerije

Burkina Faso u posljednjoj minuti došla do boda

U drugom susretu grupe C na Afričkom kupu nacija večeras su snage odmjerile reprezentacije Nigerije i Burkine Faso. Susret je završen neriješenim rezultatom 1:1.

Na prvu pravu priliku čekali smo do 17. minute susreta kada je zaprijetio Florent Rouamba, ali je njegov udarac otišao pored gola. U 23. minuti radost za Nigerijce, nakon prelijepe asistencije Ideye Browna, mrežu Burkine Faso zatresao je Emmanuel Emenike. Priliku da izjednači rezultat Burkina Faso je imala u 26. minuti, ali je Kone bio nepracizan. Ahmed Musa je u 39. minuti mogao postići novi pogodak za Nigeriju, ali je bio nepracizan. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Nigeriju. 

 

U nastavku prva prilika za Igiebora, ali Nigerija nije mogla do novog gola. Sjajnu priliku u 65. minuti imao je Uche, ali nije postigao pogodak. U 74. minuti susreta Nigerija je ostala sa deset igrača, a crveni karton je nakon drugog žutog dobio Efe Ambrose. Nigerija je mogla do kraja nekoliko puta postići pogodak, ali to nije uradila. I kada su svi čekali kraj susreta, Burkina Faso je istrčala kontru, a Traore je nakon asistencije Pitroipe zatresao mrežu Nigerije.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.