Burna noć u Cardiffu: "On je sramota za fudbal, mora naučiti da postoje maniri"

Neil Warnock izrevoltiran ponašanjem kolege na klupi Wolvesa

Burna noć u Cardiffu: "On je sramota za fudbal, mora naučiti da postoje maniri"

Večeras je Cardiff na svom terenu ugostio ekipu Wolverhamptona u duelu dvije ekipe koje se nalaze na prvom, odnosno drugom mjestu u Championshipu i nadomak su direktnog plasmana u Premier ligu.

Prvoplasirani Wolverhampton je slavio rezultatom 1:0 i tako otišao na +9 na tabeli Championshipa u odnosu na Cardiff, dok su večerašnji domaćini zakomplikovali situaciju s obzirom da sada trećeplasirani Fulham ima samo pet bodova manje, ali i utakmicu manje u odnosnu na izabranike Neila Warnocka.

Wolvesi su do pobjede stigli zahvaljujući golu Nevesa iz 67. minute, ali je tek u finišu nastupila prava drama.

Cardiff je u sudijskoj nadoknadi imao čak dva penala, a fudbaleri velške ekipe nijedan nisu uspjeli realizovati. Prvo je neuspješan bio Madine u 93., dok ništa bolji nije bio ni Hoilett u 95. minuti susreta.

Burno je bilo i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pošto je došlo do verbalnog sukoba između trenera dvije ekipe. Strateg Cardiffa Neil Warnock je smatrao da se njegov kolega na klupi Wolvesa, Nuno Espirito Santo, ponio sramotno na kraju utakmice.

Warnocku je zasmetalo burno slavlje i utrčavanje na teren stručnog štaba Wolvesa, pa se na kraju susreta odbio rukovati se sa Espirito Santom. Utom je uslijedila i prepirka sa pojedinim igračima Wolvesa, da bi Warnock treneru gostujuće ekipe poručio da "odje*e".

Činilo se da je portugalski stručnjak pokušavao "izgladiti situaciju", ali ništa nije moglo smiriti iznerviranog Warnocka.

"Ne mogu prihvatiti onakvo ponašanje, potpuno je prešao granicu i mislim da je on sramota za fudbal. Upotrijebio sam teške riječi na terenu i mislio sam svaku od njih... On mora naučiti da u britanskom fudbalu postoje maniri, da se treba pokazati klasa kada pobijedite. On to mora naučiti", istakao je Warnock nakon utakmice.

Novinari su nakon susreta poručili Warnocku da je Espirito Santo izrazio želju da dođe u ured trenera Cardiffa kako bi se izvinio, ipak njega to nije previše zanimalo.

"Mislim da neću ići u ured dok on ne ode. Ne želim ga vidjeti večeras, razočarao me".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi