Glupost golmana koštala Sheffield poraza kod Burnleya

Utakmica Championshipa

Glupost golmana koštala Sheffield poraza kod Burnleya

E. Oštraković

Derbi utakmicu 41. kola Championshipa odigrale su ekipe Burnleya i Sheffield Uniteda, a pobjedu je ostvarila domaća ekipa.

Bio je ovo duel prve dvije ekipe na tabeli, a domaćini su još jednom pokazali da su sasvim zasluženo već osigurali plasman u Premiership.

Utakmica je krenula jako dobrom šansom za domaći tim. Igrala se 17. minuta kada je jedan igrač domaćih bio u dobroj prilici, ali ga golman gostiju ruši, te je dobio direktan crveni karton.

Pravih prilika nije bilo do 60. minute, uprkos velikoj dominaciji domaćeg tima, a tada je mrežu Sheffielda zatresao Gudmundsson.

On je naletio na odbijenu loptu i sa ivice šesnaesterca matirao golmana gostiju Adama Daviesa koji nije imao šanse da odbrani ovaj šut.

Deset minuta kasnije bilo je 2:0. Protivnik je napravio veliku grešku, a to je iskoristio ponovo Gudmundsson i postavio konačan rezultat ove utakmice.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika na obje strane, te je utakmica završena pobjedom Burnleya od 2:0.

Burnley sada, nakon 40 odigranih utakmica ima 90 osvojenih bodova, te su pokazali da im nema ravnih u ovoj sezoni.

Sheffield našeg Anela Ahmedhodžića ostao je na drugom mjestu i imaju 76 osvojenih bodova na svom kontu.

Ostaje da vidimo da li će Sheffield uspjeti izboriti plasman u Premiership do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi