Mašinerija Vincenta Kompanyja večeras izborila plasman u Premier ligu

Burnley se vraća u elitu

Mašinerija Vincenta Kompanyja večeras izborila plasman u Premier ligu

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Burnleyja slavili su na teškom gostovanju u Middlesbroughu sa 2:1 i već večeras izborili plasman u englesku Premier ligu.

Burnley je imao ogromnu prednost i bilo je jasno da će prije ili kasnije ovjeriti Premier ligu, ali je to uradio već u 40. kolu Championshipa pobjedom na teškom gostovanju.

Barnes i Robers su pogađali za Burnley, dok je jedini gol za Middlesbrough postigao Akpom sa bijele tačke u 48. minuti duela.

Burnley već sada ima nedostižnu prednost nad trećeplasiranim Lutonom, dok je Middlesbrough četvrti sa 67 bodova i on ima devet bodova manje od drugoplasiranog Sheffield Uniteda, koji ima i utakmicu manje.

Kako sada stvari stoje, uz Burnley bi se direktno u viši rang trebao plasirati i tim našeg Anela Ahmedhodžića, koji je jako blizu da osigura promociju.

Luton i Middlesbrough su blizu da uđu u play-off, u kojem ekipe od 3. do 6. mjesta razigravaju za još jedno preostalo mjesto u Premier ligi.

Burnley je inače predvođen bivšim stoperom Manchester Cityja Vincentom Kompanyjem i igra zaista sjajno od početka sezone.

Njegov tim izgubio je samo dva meča ove sezone i mogao bi da bude pravo osvježenje u Premier ligi naredne sezone, u koju se vraća nakom samo jedne sezone provdene u Championshipu.

Top Komentari

user1622267171
Zaboravili ste napomenuti da još nikad ni jedna ekipa tako rano nije ovjerila ulazak u viši rang. Bravo za tekst. Sportski pozdrav
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi