DFB Pokal: Burnić pogodio u pobjedi Dresdena, dva veća iznenađenja već u 1. kolu
Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine je postigao gol u 75. minuti

Schalke i Bayer Leverkusen su bez problema prošli dalje

DFB Pokal: Burnić pogodio u pobjedi Dresdena, dva veća iznenađenja već u 1. kolu

S. Pašalić

Odigrano je još devet utakmica prvog kola Njemačkog kupa, a viđena su dva veća iznenađenja.

Nogometaši Mainza su poraženi od Kaiserslauterna u gostima sa 2:0, a golove su postigli Starke iz penala u 63. minuti i Pick u 90. minuti.

Bayer Leverkusen nije imao problema u gostima protiv Aachena i slavio je sa 4:1, a još lakši posao je imao Schalke koji je također u gostima savladao niželigaša Drochtersen/Assel sa visokih 5:0.

Dynamo Dresden je sa 3:0 bio bolji od Dassendorfa, a drugi gol za ovaj tim je postigao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dženis Burnić koji je u 75. minuti savladao golmana domaćih. Burnić je odigrao svih 90 minuta u ekipi Dynamo Dresdena.

Erzgebirge Aue je sa 4:1 bio bolji od Nordhausena, Verl koji se takmiči u Regionalnoj ligi je napravio drugo iznenađenje i savladao Augsburg sa 2:1, a Freiburg i Fortuna Dusseldorf su nakon produžetaka bili bolji od Magdeburga i Villingena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi