Liverpool protutnjao kroz Turf Moor i došao na korak od Lige prvaka
Foto: EPA

Redsi došli do cilja

Liverpool protutnjao kroz Turf Moor i došao na korak od Lige prvaka

S. Grebović

Fudbaleri Liverpoola su došli do zlata vrijedne pobjede večeras na gostovanju kod Burnleya nakon koje su zasjeli na poziciju broj četiri koja naredne sezone vodi u Ligu prvaka.

Košmarna sezona za Liverpool bi ipak mogla da dobije lijep kraj za njih. Redsi su ovom pobjedom došli na toliko željeno mjesto koje im naredne sezone garantuje nastup u najjačem UEFA takmičenju.

Tim Jurgena Kloppa bolje je otvorio susret. Šanse su imali Mane i Salah, ali je treći napadač Redsa uspio da 'probije led'. U posljednjim minutama prvog polvuermena mrežu domaćih je zatresao Firmino nakon asistencije Robertsona i tim se rezultatom otišlo na odmor. 

U nastavku gosti nisu dopustili iznenađenje. Smireno su odigrali i zatvorili sve prilaze svom golu, a u rijetkim trenucima kada je Burnley igrao bolje došli su do drugog gola. Centaršut Manea na najbolji način koristi Phillips koji glavom postiže gol za 2:0.

Tačku na i nakon sjajne solo akcije stavio je Oxlade-Chemberlain za proboj Liverpoola na četvrtu poziciju sa 66 bodova koliko ima i Leicester koji je na mjestu ispod. Trećeplasirani Chelsea ima bod više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U narednom kolu Liverpool dočekuje Crystal Palace, Plavci gostuju Aston Villi, dok će Lisice ugostiti Tottenham, nakon čega ćemo i definitivno znati putnike u Ligu prvaka naredne sezone.

U drugoj utakmici koja je počela u ovom terminu West Ham je kao gost nakon velikog preokreta bio bolji od davno otpisanog WBA-a sa 3:1. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Veliki uspjeh Liverpoola - 4. mjesto. Klopp genije.
0 7
zak84
Gdje li je onaj strucnjak,navijac Uniteda,sto je reko da barnley vratit Liverpool na pocetak.... hahahah... pogodio si ko prstom u supak tele jedno
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi