Burnley namučio Redse - Nunez i Jota barem do četvrtka odveli Liverpool na prvo mjesto!
FOTO: EPA

Uspješan Boxing Day za navijače Liverpoola

Burnley namučio Redse - Nunez i Jota barem do četvrtka odveli Liverpool na prvo mjesto!

E. Oštraković

Utakmicu 19. kola Premiershipa odigrali su Burnley i Liverpool, a dosta teže od očekivanog slavili su gosti. Konačan rezultat bio je 2:0.

Prva šansa na utakmici donijela je i prvi pogodak na susretu, a strijelac je bio Nunez.

Igrala se šesta minuta kada je Nunez šutirao izvan kaznenog prostora, međutim golman domaće ekipe bio je nemoćan.

Dvije minute kasnije nova sjajna šansa za goste. Salah se našao u prilici, ali ovaj put je sjajno reagovao golman Burnleya.

Prvu priliku na utakmici domaći su imali u 12. minuti kada je Brownhill šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali lopta ide malo pored gola.

Postigli su igrači Liverpoola u 29. minuti gol. Gakpo je matirao golmana, ali gol je poništen zbog prekršaja u napadu.

Oglasi

Endo je u 40. minuti primilo loptu u kaznenom prostoru domaćih, dobro šutirao, ali ponovo je golman bio na visini zadatka.

Novi gol Liverpool je postigao u 56. minuti. Strijelac je bio Harvey Elliott, ali i njegov gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi Jota postiže gol koji je bio regularan, te je na taj način potvrdio pobjedu svoje ekipe na gostovanju kod Burnleya.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ove pobjede Liverpool je barem do četvrtka na prvom mjestu jer imaju dva boda više od Arsenala koji utakmicu protiv West Hama igra za dva dana.

Sa druge strane Burnley je ostao na 19. mjestu na tabeli i borit će se za opstanak do kraja sezone.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mad_max
Ne lazite onoga ko nije gledao, nije njih namucio Burnley nego sudije... Dva cista gola ponistena, Boze me sacuvaj. Gigovic je za engleske sudije BABUKA. Doduse nije do sudija, oni samo rade ono sto moraju, da prehrane porodicu, nego je do židova u FA-u koji bi ipak sve za pare.
1 0
Robijasi_It
Jbg sad..cijelu ligu sam odigrao + 2.5 ali nisu bezveze ponisteni...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi