Manchester City slavio protiv Burnleyja, Leicester bolji od Fulhama

Gosti uspješniji

Manchester City slavio protiv Burnleyja, Leicester bolji od Fulhama

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su u gostima pobijedili Burnley sa 2:0 u okviru 22. kola engleskog Premiershipa.

Građani su odlično otvorili večerašnji meč i poveli već u trećoj minuti kada je Gabriel Jesus jedan odbijanac pospremio u mrežu protivničkog tima za 1:0.

City je nastavio da dominira na sredini terena, a to se ovom timu isplatilo u 38. minuti utakmice.

Gundogan je asistirao za Sterlinga koji je sjajno pogodio za 2:0. City je u 57. minuti zabio i treći gol preko Mahreza, ali nakon VAR-a ovaj gol je poništen zbog ofsajda.

Burnley se pokušao vratiti u meč, ali to nisu uspjeli i na kraju City je slavio sa 2:0 i došao do nova tri boda. City je i dalje prvoplasirani sa 47 bodova, dok je Burnley na 16. mjestu sa 22 boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U istom terminu igrali su večeras Fulham i Leicestera, a gosti su također slavili sa 2:0. Leicester je poveo u 17. minuti golom Iheanacha, a konačnih 2:0 postavio je Justin u samom finišu prvog dijela.

Leicester je s ovom pobjedom treći sa 42 boda, dok je Fulham na tek 18. poziciji sa 14 bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi