Burnley nije dozvolio iznenađenje, dvije utakmice će se reprizirati

Treće kolo FA Cupa

Burnley nije dozvolio iznenađenje, dvije utakmice će se reprizirati

A. Čaušević

Odigrani su prvi mečevi današnjeg programa 3. kola FA Cupa, a na teren su izašla dva člana Premiershipa. 

Burnley i Peterborough su odigrali izuzetno efikasan meč sa šest golova. Domaći su opravdali ulogu favorita pobijedivši sa 4:2. Vrlo dobar susret za domaće odigrao je Jay Rodriguez sa dva gola.

Do ubjedljivog trijumfa stigao je Millwall. Ekipa iz Londona je na domaćem terenu sa ubjedljivih 3:0 pobijedila Newport. Pogađali su Smith, Mahoney iz penala i Bradshaw.

Birmingham je dugo vodio protiv Blackburna, gosti su izjednačili sredinom drugog poluvremena, da bi Bela u 90. minuti zabio za pobjedu domaćina i prolazak dalje.

Newcastle United nije opravdao ulogu favorita. Svrake su na gostovanju remizirali sa niželigašem Rochdaleom. Gosti su vodili golom Almirona iz 17. minute, a za izjednačenje je zabio Wilbraham u 79. minuti.

Izuzetno uzbudljiv meč su odigrali Rotherham i Hull. Gosti su vodili golom Eavesa, Smith i Vassell su pogodili za preokret, ali je Eaves svojim drugim golom na meču izjednačio. Utakmica je riješena duboko u sudijskoj noknadi kada za trijumf Hulla 2:3 pogađa sjajni Eaves.

Duel Bristola Cityja i Shrewsburyja okončan je rezultatom 1:1 i taj susret će se reprezirati.

Inače, susreti 3. kola FA Kupa igraju se od petka do ponedjeljka su kasnile jedan minut i to iz zanimljivog razloga.

FA je odlučio da na ovaj način skrene pažnju na mentalno zdravlje i žele promovisati zajednicu koja se brine o mentalno oboljelim ljudima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi