Burno ljeto pred Jovićem: "Daj mi svog sina i bit će među najboljim na svijetu..."
EPA

Jovićev otac govorio za Bild

Burno ljeto pred Jovićem: "Daj mi svog sina i bit će među najboljim na svijetu..."

U predstojećem prijelaznom roku jedan od najtraženijih fudbalera vjerovatno će biti Luka Jović.

Srbijanski napadač koji je rođen u Bijeljini iza sebe ima fenomenalnu sezonu, upiti i ponude za njegove usluge pristižu iz dana u dan i izvjesno je da od ljeta neće nositi Eintrachtov dres.

Zove Bayern, zove Real, čak se i Barcelona spominje, svi ovi velikani spremni su da odriješe kesu kako bi ga vidjeli u svojim redovima, a za njegov strelovit uspon i eksploziju vjerovatno je najzaslužniji Niko Kovač, koji ga je spasio nakon neuspješne avanture u Benfici.

Jovićev otac Milan u razgovoru za eminentni njemački list Bild otkrio je kako je Kovač motivisao njegovog sina.

"Niko mi je tokom jednog sastanka rekao: 'Pokušavam da ga isprovociram. Može slobodno da bude ljut na mene i da misli o meni šta želi. Želim da ga provokacijama dovedem do granice, da bi mogao da shvati da on nije ovdje da bi igrao lijep fudbal, nego da mora da bude u službi ekipe'", ispričao je Milan, pa nastavio:

"Potom mi je rekao: 'Daj mi svog sina i ja ću ga učiniti jednim od najboljih igrača svijeta'. Vjerovao sam mu. Tako je i ostalo. Luka treba mnogo da mu bude zahvalan. On mu je objasnio neke stvari", mišljenja je stariji Jović.

Na Jovićevom dolasku u Bayern danas insistira upravo Kovač, koji mu je, kako je ranije otkrio Milan, na odlasku iz Eintrachta rekao: 'Ti si igrač za taj klub. Čekam te'".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada je u pitanju Jovićev golgeterski učinak, na 29 utakmica u Bundesligi je već dao 17 pogodaka, dok je u Evropskoj ligi mrežu pogađao osam puta.

Špekuliše se kako njegov igrački karton neće biti jeftiniji od 50 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi