Busquets želja Arsenala
Foto: EPA

Wenger zahtijeva transfer

Busquets želja Arsenala

S. Bošković

Serqio Busquets je označen kao jedan od primarnih ciljeva Arsenala ovog ljeta 

Ovog ljeta dovođenje defanzivaca Arsenalu nije išlo za rukom, a nakon ozljeda Francisa Coquelina fanovi su u strahu da će se Arsen Wenger morati osloniti samo na Artetu, te Flaminija. 

Kako španjolski mediji prenose trener Arsenala je odlučio spriječiti ovu situaciju dovođenjem Sergia Busquetsa u klub, te je upravi rekao da želi ovaj transfer realiziranim.

Unatoč tome što Arsenal ima novčana sredstva za ovog fudbalera, problem im stvara to što je Busquet tek obnovio ugovor s Barcelonom do 2019. godine i pod velikim je upitnikom njegova želja da napusti klub. 

Sjajni defanzivac je za prvi tim Barcelone debitovao davne 2008. godine i odmah se je nametnuo kao standardan igrač u prvoj postavi, te nije u karijeri igrao ni za jedan drugi klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za katalonski klub je nastupio 331 put, te pogodio 12 puta, a pet puta je bio na krovu Španije i tri puta na krovu Europe.

Član Furije je od 2009. godine s kojom je osvojio Svjetsko i Europsko prvenstvo, upisujući 77 nastupa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti