Walcott produžuje ugovor s Arsenalom, ostaje i Ospina

Walcott produžuje ugovor s Arsenalom, ostaje i Ospina

Edmir Škorić

Engleski napadač Theo Walcott dogovorio je produženje ugovora s Arsenalom.

Walcott je, piše Sunday Mirror, postigao dogovor s Topnicima i on će uskoro potpisati novi ugovor prema kojem će za Emirates biti vezan do 2019. godine.

Dvadesetšestogodišnji napadač je u Arsenalu od 2006. godine, kada je došao iz Southamptona, a za Topnike je upisao 208 nastupa i postigao 50 golova. U dresu engleske reprezentacije odigrao je 40 mečeva i zabio pet golova.

Na ostanak u klubu pristao je i iskusni golman David Ospina, iako je klub ranije doveo Petra Čecha iz Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ospina je u Arsenal stigao nakon što se iskazao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu u dresu Kolumbije, a ranije je igrao u Atletico Nacionalu i francuskoj Nici. Ima 31 godinu, a rođen je u Medellinu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.