Busuladžić u poljskom prvoligašu do 2021. godine

Bh. fudbaler ima novi tim

Busuladžić u poljskom prvoligašu do 2021. godine

Bh. internacionalac Azer Busuladžić karijeru će nastaviti u Poljskoj.

Dvadesetsedmogodišnji fudbaler koji je rođen u Trebinju posljednje dvije godine proveo je u Grčkoj nastupajući za Atromitos, ali nakon što mu je istekao ugovor odlučio je da potraži novi izazov.

Novi izazov na kraju je Poljska, tačnije tamošnji prvoligaš Arka Gdynia s kojim je danas potpisao ugovor do 2021. godine, a u klub stiže kao zamjena za Marka Vejinovića koji se vraća u AZ Alkmaar.

"Radi se o veoma kvalitetnom i iskusnom igraču. U posljednje dvije godine je igrao redovito u Grčkoj, a prije toga imao je uspješnu epizodi i u Dinamu iz Bukurešta", kazao je trener Arke Jacek Zielinski.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Osim u Grčkoj i Rumuniji, kroz dosadašnju karijeru Busuladžić je igrao još u Danskoj za Odense i Vejle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti