Buza se uspješno opravlja nakon stravične povrede

Bh. košarkaš sve bliže povratku na parket

Buza se uspješno opravlja nakon stravične povrede

M. Šljivak

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Nedim Buza uspješno se oporavlja od teške povrede koju je doživio na okupljanu nacionalnog tima naše zemlje.

Buza je u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švedske u septembru 2016. godine imao stravičan lom noge. Njemu je protivnički košarkaš kompletnom težinom pao na nogu, pa je bh. košarkaš doživio zaista užasnu povredu. Hitno je prebačen u bolnicu na operaciju, a odmah je krenuo i proces oporavka u Belgiji, gdje Buza nastupa za ekipu Oostendea.

Mladi bh. košarkaš žestoko trenira kako bi se što prije vratio na parket. Noga je za sada u najboljem redu i ovaj 21-godišnji košarkaš je iz dana u dana sve više jača. Klub se pobrinuo da mu tijekom oporavka ništa ne nedostaje, pa Buza trenira maksimalno svakoga dana.

Buza je član Oostendea postao u ljeto 2015. godine, a u ovom klubu je pružao zaista dobre partije, no nesretna povreda ga je odvojila od parketa u dobrom dijelu ove sezone. Međutim, uskoro će bh. košarkaš ponovo na parket i dan povratka je sve bliže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi