Buza se vraća u formu: Devet poena u pobjedi Oostendea
Foto: EPA

Nedim Buza odigrao drugi susret nakon teške povrede

Buza se vraća u formu: Devet poena u pobjedi Oostendea

Bh. košarkaš Nedim Buza se odlično oporavlja od stravičnog loma noge kojeg je zadobio na utakmici Bosne i Hercegovine i Švedske prije 11 mjeseci, a u svojoj drugoj utakmici od tada je upisao značajan učinak.

U drugoj predsezonskoj utakmici Oostende je savladao ekipu Gladiators Trier rezultatom 85:72, a naš 22-godišnji krilni košarkaš je u dresu svog Oostendea odigrao 19 minuta.

Za vrijeme provedeno na parketu, Buza je uspio upisati devet poena, uhvatiti dvije lopte i zabilježiti jednu blokadu.

Sudeći prema njegovom nastupu, Buza bi uskoro mogao biti potpuno spreman, pa ga, u predstojećem periodu, valja ponovo očekivati i u reprezentativnom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije