Čabraja se javio iz Meksika: Kupam se sa delfinima, dvije godine fudbal ne gledam ni na televiziji

Objesio kopačke o klin prije dvije godine

Čabraja se javio iz Meksika: Kupam se sa delfinima, dvije godine fudbal ne gledam ni na televiziji

Adnan Beganović

Dejan Čabraja, koji je kopačke objesio o klin prije dvije godine, danas je najavljen kao moguće pojačanje Željezničara. No, nekadašnji fudbaler Širokog Brijega demantovao je takve navode.

"Fudbaski klub Željezničar pregovara sa Dejanom Čabrajom", naslov je koji je jutros kao bomba odjeknuo među navijačima Željezničara.

Sasvim opravdano, rekli bismo jer Čabraja je dobro poznato ime ljubiteljima bosanskohercegovačkog klupskog fudbala s obzirom da je svojevremeno nastupao za Široki Brijeg i to sa dosta uspjeha.

Za hercegovački klub je odigrao 52 službena meča i pritom je postigao 11 pogodaka kojima je dodao i pet asistencija. Sasvim solidna statistika za fudbalera koji je uglavnom igrao na krilnim pozicijama.

Neprovjerena informacija proizvela je i lavinu komentara navijača Plavih s Grbavice na društvenim mrežama i forumima, a Čabraja, koji je objesio kopačke o klin prije skoro dvije godine javio se za SportSport.ba i to iz dalekog Meksika gdje je trenutno na odmoru.

"Zvoni telefon cijeli dan. Ne znam samo kako su se te informacije pojavile u medijima. Ne igram fudbal skoro dvije godine, nisam potrčao što se kaže. Dakle, radi se o dezinformaciji. Odmaram u Meksiku, kupam se sa delfinima", istakao je Čabraja za SportSport.ba.

Oglasi

Dodajmo i da je Čabraja svoj posljednji zvanični meč odigrao u aprilu 2021. godine, a osim za Široki Brijeg u karijeri je nastupao za Rudeš, Sevete, Inter Zaprešić, Lučko, Lokomotivu i belgijski Union Tubize.

Mulalić proziva u ponedjeljak

Nakon zimskog odmora Plavi s Grbavice kreću u ponedjeljak s pripremama za narednu sezonu. Prozivka je zakazana za 13:00 na pomoćnom terenu stadiona Grbavica.

Trenutno je za Željezničar miran prelazni rok. Redove ekipe s Grbavice napustio je Sedad Subašič, a navijači očekuju da će se ekipa i pojačati s obzirom da ima dobre izglede u borbi za evropsku scenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi meč u drugom dijelu sezone izabranici Edisa Mulalića odigrat će 18. februara na Grbavici. U okviru osmine finala Kupa snage će odmjeriti sa Leotarom.

Prvenstvo otvaraju sedam dana kasnije gostovanjem kod Igmana, a nakon prvog dijela sezone Željezničar se nalazi na 4. mjestu sa 29 osvojenih bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Pa to je pravi igrac za Zeljkana, onda ga uzme Sablja pod svoje i napravi igraca od njega. Hahaahahahaahahahahaahahahahahahaahahahahahhaha
8 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi