Prekida se jedna od Liga petice! "Žrtvama sistema" je prekipilo, napravili su radikalni potez

Podnesena je žalba

Prekida se jedna od Liga petice! "Žrtvama sistema" je prekipilo, napravili su radikalni potez

Admin Čaušević
Teme:

Prijeti prekid jednoj jednoj od najboljih liga nakon što je klub koji se osjeća preveranim i zvanično podnio tužbu Sportskom arbitražnom sudu u Lozani i sada se čeka konačna odluka. 

Cadiz je zatražio suspenziju La Lige. Objavio je to sam andaluzijski klub službenim saošštenjem koje je potpisao predsjednik Vizcaino.

Cadiz je podnio žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) tražeći poništavanje utakmice 17. kola odigrane protiv Elchea i završene rezultatom 1:1.

Ovaj klub zahtjeva da se utakmica djelomično ponovi smatrajući da sudije nisu obavile svoj posao jer su priznale gol Ezequiela Poncea iz neregularne pozicije.

Prethodno su FS Španije i Žalbeni sud odbili žalbu Cadiza. Sada se klub obratio CAS-u i traži da se prvenstvo privremeno prekine dok se slučaj ne riješi.

Oglasi

Cadiz je udaljen samo dva boda od zone ispadanja i vjeruju da im svaki bod može značiti i opstanak. 

"Tražili smo usvajanje mjera predostrožnosti koje se sastoje od privremene suspenzije takmičanje La lige kako bismo se pozabavili nesretnim i nemarnim postupkom sudijskog tima, posebno sudija u VAR sobi koji su ozbiljno oštetili Cadiz", između ostalog se navodi u saopštenju.

Cadizova odbrana također se u svojoj žalbi pozvala na ranije donesene odluke UEFA-e, odnosno FIFA-e, za djelimično ponavljanje međunarodnih utakmica Norveška-Engleska i Uzbekistan-Bahrein.

Cadiz se trenutno bori da ne ispadne i prema navodima iz saopštenja se nada da će pravda biti zadovoljena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svaka odluka suprotna gore navedenom ozbiljno ugrozila integritet i razvoj sportskog takmičenja pod nazivom La Liga", između ostalog je navedeno u saopštenju.

Sa 25 bodova Cadiz je trenutno 16. na tabeli. To mjesto mu donosi opstanak u društvu najboljih i naredne sezone, ali od zone ispadanja udaljeni su samo dva boda pošto je 18. Valencia nakon 23. utakmice skupila 23 boda.

Top Komentari

Chelsea1
Neka jaka liga
0 1
Brazuka
Zaista ste ludi. Prekida se a u tekstu piše kao žalili se i slično pa puno lazete
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti