Ko kaže da VAR vidi baš sve? Scena s Bernabeua mnoge je ostavila bez teksta
Foto - Screenshot

Fali udario Rodryga

Ko kaže da VAR vidi baš sve? Scena s Bernabeua mnoge je ostavila bez teksta

Midhat Šljivak

Uvođenje VAR tehnologije u svijet fudbala donijelo je dosta dobrih stvari, ali ima i stvari u kojima se pretjeruje, pa ima odluka koje su za navijače brojnih timova poprilično iritantne.

VAR tehnologija znala je često promijeniti tok utakmice. Sudija na terenu ne može sve da vidi, ali zato ima pomoćnike u video sobi koji mu ukažu na potencijalnu grešku.

Međutim, večeras je u Madridu na meču Reala i Cadiza viđena zanimljiva situacija za koju su sudije u VAR sobi ocijenile kako nije ništa naročito.

Duel napadača Kraljeva Rodryga i defanzivca Cadiza Falija donio je popriličnu žestinu i vrlo je moguće da je VAR ovdje zakazao.

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje da Fali očigledno ima namjeru udariti mladog Brazilca, što je i učinio.

Lakat je završio na glavi fudbalera Real Madrida. Ovaj je pao, ali VAR soba nije regovala i susret je nastavljen.

Oglasi

Fali je doduše kažnjen žutim kartonom zbog naknadnog obračuna s Vinicusom Juniorom, ali ovakvi udarci u mnogim ligama znače direktno isključenje.

Prosudite sami na snimku je li Fali trebao na rani tuš u ovom meču.

[twitter]https://twitter.com/nsdknow/status/1590812613700898816[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvo poluvrijeme ovog meča donijelo je ogromnu nervozu s obje strane. Sudija Cesar Soto Grado je imao pune ruke posla i podijelio je pet žutih kartona.

Kraljevi vode s 1:0. Pogodak je postigao Eder Militao u 40. minuti nakon ubačaja Tonija Kroosa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Čista igra!Klasično simuliranje igrača penal vardrida
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi