Čađo: Dobro se osjećam nakon operacije

Dva mjeseca pauze

Čađo: Dobro se osjećam nakon operacije

Košarkaška reprezentativka Srbije iz Banjaluke Saša Čađo uspješno je operisala palac.

Ona je bila jedna od najistaknutijih igračica u duelu Istanbul Universitya i Girne sa 16 postignutih poena, a ispostavilo se da je veći dio susreta igrala sa slomljenim prstom.

Klupska sezona za ovu 27-godišnju košarkašicu je završena, ali očekuje se da će biti spremna za početak priprema nacionalnog tima.

"Pošto mi se bol nije smanjivala odlučila sam da posjetim ljekara. Na pregledima se ispostavilo da imam frakturu i rečeno mi je da bi najbolje bilo da se to što prije operiše kako bi povratak na teren bio brži, i ja sam pristala na to. Operacija je prošla super. Oporavak traje nekih šest nedjelja i zbog toga sam završila klupsku sezonu. Sada se osjećam super i jedva čekam početak treninga i okupljanje reprezentacije", rekla je Čađo, prenose beogradski mediji.

Podsjetimo, Čađo je sa reprezentacijom Srbije osvojila bronzu na OI u Riju prošle godine, a 2015. se okitila evropskim zlatom.

Čađo je u redove Istanbul Universitya stigla 2015. godine. Ranije je nastupala za Mladi Krajišnik, Željezničar, Hemofarm, Partizan...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi