Caicedo stigao u Rim: Uskoro potpisuje za Lazio
Foto: EPA

Njegov debi bi ipak mogao sačekati

Caicedo stigao u Rim: Uskoro potpisuje za Lazio

Napadač Espanyola Felipe Caicedo je stigao u Rim kako bi kompletirao transfer u Lazio. Međutim, Caicedo neće moći nastupati za Lazio sve dok ekipu ne napusti barem jedan od igrača koji dolaze izvan Evropske unije.

Caicedo je jutros sletio na rimski aerodrom Fiumicino, i čini se da su špekulacije o njegovom skorom dolasku u Lazio bile tačne. 

Ipak, kako je se ranije pretpostavljalo, validan je samo Caicedov ekvadorski pasoš, iako je ovaj Ekvadorac tvrdio da ima i špansko državljanstvo. Naime, Caicedo je, uistinu, dobio špansko državljanstvo kada se oženio Španjolkom Marijom Garcijom u novembru 2015. godine, međutim njegovo špansko državljanstvo nije priznato van granica Španije.

A kako je u Laziovoj ekipi već popunjena dozvoljena kvota igrača koji dolaze izvan Evropske unije, Caicedo neće moći nastupati za svoj novi klub sve dok ekipu ne napusti neko od ovih igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Špekuliše se da bi klub u skorije vrijeme mogli napustiti Filip Đorđević, Bryan Parea ili Mauricio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi