Čajić pogodio u generalnoj probi Teplica

Igrali i ostali bh. internacionalci

Čajić pogodio u generalnoj probi Teplica

Teplice, za koje nastupaju četiri bh. internacionalca, danas su igrale gereralnu probu, a Aldin Čajić je postigao drugi gol u pobjedi nad trećeligašem Karlovy Varyjem.

Antonín Rosa, 25-godišnji defanzivac, doveo Teplice u vodstvo u 11. minuti. U drugom dijelu utakmice, tačnije u 73. minuti, Čajić je postigao gol i postavio konačan rezultat 2:0.

Petr Rada priliku je dao svim našim internacionalcima. Sudeći prema ovoj generalnoj probi i u narednom dijelu sezone u prvom timu Teplica gledat ćemo Aidina Mahumutovića, Admira Ljevakovića i Aldina Čajića, a sigurno je i da će Abid Mujagić, 18-godišnji napadač, dobivati određenu minutažu.

Podsjetimo, u redovima Teplica, nalazi se i još jedan bh. internacionalac, Alen Melunović, ali on drugi dio sezone, baš kao i prvi, provesti na posudbi u Slovan Varnsdorf, za koji nastupaju još Denis Cana, Muamer Salibašić i Aleksandar Šiljević.

Teplice - Karlovy Vary 2:0 (1:0)

Prvo poluvrijeme: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Rosa, Matula - Ljevaković, Čajić - Dolejš, Vachoušek, Vůch - Mahmutović.

Drugo poluvrijeme: Grigar - Vondrášek (83.Krátký), Lukáš, Rosa, Ježdík - Stožický, Čajić (89.Šraga), Siva, Volek - Jindráček, Mahmutović (72.Mujagić).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.