Čak 10 golova na meču Željezničara i Mladosti

Premijer liga BiH za pionire

Čak 10 golova na meču Željezničara i Mladosti

U okviru 32. kola Premijer lige BiH za pionire danas su se sastali Željezničar i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Na pomoćnom terenu stadiona Grbavica na kraju je viđeno čak 10 pogodaka, a više razloga za slavlje je imao Željezničar koji je slavio rezultatom 8:2.

Željezničar je od samog starta krenuo ofanzivno i prvi gol je postigao već u desetoj minuti, kada je mrežu gostiju zatresao Ćutahija s bijele tačke. Na 2:0 je u 20. minuti povisio Hajrudin Miftari, da bi Nidal Behlutović deset minuta kasnije pogodio za 3:0, što je ujedno bio rezultat kojim se otišlo na odmor.

Plavi su odlično otvorili drugi dio susreta i na startu dolaze do novog pogotka, za koji se pobrinuo Adi Šoljić, no onda u narednih nekoliko minuta gosti stižu do dva gola zaostatka. Prvo je u 40. minuti pogodio Muharem Trako s bijele tačke, a samo tri minute kasnije u strijelce se upisao i Salih Hadžić.

To su ujedni bili i posljednji golovi za Mladost u današnjem meču, dok je Željezničar do kraja uspio još četiri puta zatresti mrežu gostiju. Mrežu Mladosti su redom pogađali Din Ćutahija (46', 49'), Nasr Zubanović (52') i Adi Šoljić (61').

Premijer liga BiH za pionire:

FK Željezničar: Gusinac, Fejzić, Hubanić, Hasić, Ćutahija, Šoljić, Ćorić, Talić, Behlulović, Miftari, Zubanović.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

FK Mladost: Brković, Mušinbegović, Trako, Goga, Hadžić, Polovina, Čizmić, Karahodžić, Hindija, Hrustanović, Omanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije