Pioniri i kadeti Željezničara sigurni protiv GOŠK-a

Pioniri i kadeti Željezničara sigurni protiv GOŠK-a

Kadeti Željezničara su danas na pomoćnom terenu Grbavice savladali GOŠK sa 2:0 u okviru 25. kola Premijer lige za kadete.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, Željezničar je sa dva brza gola Admira Huskića slomio otpor gostiju i stekao visoku prednost. Huskić je pogađao u 54. i 56. minuti, što je bilo dovoljno za novu pobjedu Plavih.

Željezničar sada zauzima treće mjesto na tabeli kadetske Premijer lige sa 48 bodova. GOŠK je i dalje posljednji sa samo jednim bodom iz 25 utakmica.

Pioniri Željezničara su bili nešto ubjedljiviji jer su svoje vršnjake iz Gabele savladali sa 5:0. Strijelci su bili Kulašin u 22., Šušić u 27., Grcić u 41. i Čutahija u 56. i 64. minuti.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Na tabeli Premijer lige za pionire, Željezničar je drugi sa 62 boda, pet manje i utakmicom više u odnosu na Sarajevo. GOŠK je posljednji bez ijednog boda nakon 25 kola i sa gol razlikom 4:134.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti