Čak devetorica se večeras opraštaju od Barcelone

Velika lista igrača koji odlaze

Čak devetorica se večeras opraštaju od Barcelone

E. Škorić

Bilo da igraju ili ne, subotnje finale Kupa kralja bit će posljednja utakmica u dresu Barcelone za čak devetoricu nogometaša.

Neki će zaigrati, neki neće, no ugedni španski mediji tvrde da se od dresa katalonskog kluba oprašta devet igrača.

Na listi su Cillessen, Murillo, Vermaelen, Umtiti, Rafinha, Rakitić, Malcolm, Coutinho i Boateng.

Cillessen nema mjesta pored Ter Stegena i navodno ide u Benficu, Murillo je doveden u januaru na posudbu upravo iz Valencije, ali očito neće ostati.

Što se Vermaelena tiče, ističe ugovor koji neće biti obnovljen, dok je Umtiti na prodaji i traži se novi klub za ovog francuskog stopera. Rafinha je imao povreda, a sada ide li na posudbu ili će ga Barcelona prodati.

Za Rakitića još nije sigurno, ali Hrvat je također sve bliže izlaznim vratima i čeka se prava ponuda. Malcolm je znao da bljesne tokom sezone, ali nedostatak minuta je najveći problem i to je razlog zašto želi da ide.

Coutinho je najskuplje pojačanje u povijesti Barcelone, ali nije opravdao sav taj novac i njegova prodaja se čini neizbježnom.

Boateng? Njegovo dovođenje na posudbu Barcelone niko ne razumije. Odigrao je samo 303 minute i definitivno više neće biti član Katalonaca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi