"Čak i ako City kupi Messija, oni neće biti favoriti za osvajanje Premier lige i Lige prvaka!"

Jamie Carragher analizira

"Čak i ako City kupi Messija, oni neće biti favoriti za osvajanje Premier lige i Lige prvaka!"

Edmir Škorić

Bivši nogometaš Liverpoola, a sada analitičar Sky Sportsa Jamie Carragher vjeruje da ni dolazak Lionela Messija neće Manchester Cityju donijeti ulogu favorita u Premiershipu i Ligi prvaka.

Carragher vjeruje da eventualni dolazak Messija može da pomogne Cityju, ali ne do te mjere da Građani "bez muke" osvajaju važna takmičenja.

"Volio bih vidjeti Messija u Premier ligi, a jedini klub u koji može doći je Manchester City, zbog povezanosti s menadžerom i financijske moći koju klub ima. Njegov dolazak učinit će City jačim, ali ne i nepobjedivim. Barcelona godinama nije osvajala Ligu prvaka, iako je u svom timu imala Messija", izjavio je Carragher.

Trener Građana, Pep Guardiola, trenutno je u Barceloni, službeno je na odmoru s porodicom, a neslužbeno na tajnim pregovorima s argentinskom superzvijezdom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti