Čak i na govoru pape u Vatikanu navijači su tražili Wengerov odlazak

Svi su htjeli da ode

Čak i na govoru pape u Vatikanu navijači su tražili Wengerov odlazak

E. Škorić

Arsene Wenger će ovog ljeta, poslije duge 22 godine, konačno napustiti klupu Arsenala.

Wenger je prelomio i odlučio da ode, smatrajući da je vrijeme da svoje mjesto prepusti nekom drugom, pošto njegov tim nije ispunio očekivanja posljednjih sezona.

"Nakon dugog razmišljanja i razgovora sa rukovodstvom kluba odlučio sam da napustim klub na kraju sezone. Mislim da je pravo vrijeme da odem. Bila je čast služiti klubu sve ove godine, nosim sjajne uspomene. Zahvaljujem svima koji čine ovaj tim posebnim. Pozivam navijače da stanete iza kluba. Uvijek ću voljeti ovaj klub", rekao je Wenger kada je nekidan najavio odlazak.

A akcija navijača koji su željeli njegov odlazak trajala je mjesecima. Banerima na kojima je pisalo "Wenger Out" navijači su jasno poručivali Francuzu da napusti Arsenal, ali on se nije tako lako dao.

Papir s natpisom "Wenger Out" mogao se vidjeti bilo gdje. Nezadovoljni navijači su poruku slali i uz pomoć aviona, tokom radnih akcija, čak i za vrijeme Super Bowla i na mečevima NBA lige, kao i na koncertu Stormzyja.

Također, sniježna Minnesota je Wengeru poručila da ode, pa čak i tokom govora Pape u Vatikanu. Ova poruka se mogla vidjeti na nekoliko kontinenata, u raznim državama, pošto je Arsenal veliki klub koji svoju bazu navijača ima širom svijeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I napokon je Wenger otišao, samo je pitanje koliko će Arsenal biti bolji sada kada nema legendarnog Francuza.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti