Čak je i očajni Alexis Sanchez uspio nadmašiti Mesuta Özila
Njemački fudbaler je odigrao sezonu za zaborav. Nakon svega će vjerovatno napustiti redove londonskog kluba (Foto. EPA)

Čileanac imao više asistencija

Čak je i očajni Alexis Sanchez uspio nadmašiti Mesuta Özila

M. Šljivak

Fudbaler Arsenala Mesut Özil odigrao je sezonu za zaborav.

Nekadašnji reprezentativac Njemačke nije napravio apsolutno ništa u dresu Topnika, a na kraju je u 35 odigranih utakmica uspio postići šest golova i upisasti tri asistencije.

Izuzetno je to skromno za jednog od najplaćenijih fudbalera Premiershipa, ali očigledno da fudbaleri u Engleskoj igraju slabije što su bolje plaćeni.

Pravi primjer je fudbaler Manchester Uniteda Alexis Sanchez. Čovjek koji zarađuje pola miliona funti sedmično iza sebe ima očajnu sezonu, ali je ipak odigrao bolje od Özila.

Uspio je Nijemac da 'nadmaši' i očajnog Alexisa. Odigrao je 2420 minuta i upisao je samo tri asistencije, dok je Čileanac u 1240 odigranih minuta uspio četiri puta asistirati za gol.

Nakon svega viđenog i očajnih igara koje je pružao, zaista je teško očekivati da će Özil i dalje nositi dres Arsenala.

Gotovo je sigurno da će ga rukovodstvo tima ovog ljeta pokušati da proda, ali s obzirom na to kako igra, teško će se naći tim koji će mu godišnje poklanjati gotovo 16 miliona funti.

Özil je već šest godina član Arsenala, ali vjerovatno je protiv Chelseaja odigrao svoje posljednje minute u dresu ovog tima, iako mu ugovor važi do ljeta 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, ovaj fudbaler je ranije igrao za Real Madrid, Werder i Schalke.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi