Tri tima poslala ponude za Coutinha
Brazilac je apsolutno razočarenje među navijačima Barcelone i nakon svega je klub odlučio da ga se riješi ovog ljeta (Foto. EPA)

Odlazi iz Barcelone

Tri tima poslala ponude za Coutinha

M. Šljivak

Philippe Coutinho bi u ljetnom prelaznom roku mogao napustiti Barcelonu.

Brazilski fudbaler na Camp Nou nije pokazao gotovo ništa od dolaska iz Liverpoola u januaru 2018. godine i rukovodstvo kluba ga je odlučilo prodati.

Međutim, neće Coutinho imati mnogo problema da pronađe mjesto gdje će se skrasiti, a kako tvrdi Mundo Deportivo, Barcelona je dobila tri ponude za ovog fudbalera.

Timovi koji ga žele u svojim redovima su Chelsea, Manchester United i PSG. Sva tri tima su već kontaktirala Barcu oko potencijalnog transfera i vidjet ćemo gdje će na kraju Brazilac završiti.

Najmanje šanse da ga dovede ima Chelsea. Plavcima su zabranjeni transferi od strane FIFA u naredna dva prelazna roka, ali postoji nada da će im zabranu ukinuti Sud za sportsku arbitražu.

Sa druge strane United i PSG traže osvježenja u timu. Obje ekipe raspolažu ogromnim novcem i bez problema mogu završiti transfer i vrlo je moguće da će Coutinho naredne sezone nositi dres jednog od ovih klubova.

Brazilski fudbaler od dolaska na Nou Camp u januaru 2018. godine nije pokazao apsolutno ništa i smatra se jednim od najvećih promašaja u historiji kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Coutinho je u Barceloni proveo period za zaborav. Nastupio je 75 puta, postigao je 21 gol, ali nije bio ni blizu onakav igrač kakav je bio u Liverpoolu.

Protekle sezone je u 54 odigrana susreta ostvario učinak od 11 golova i pet asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi