Čak je i Sergio Ramos kritikovao Ronalda i Messija

Nisu se pojavili na ceremoniji

Čak je i Sergio Ramos kritikovao Ronalda i Messija

Endin Čaušević

FIFA-ina ceremonija The Best na kojoj se birao najbolji fudbaler svijeta održana je sinoć u Londonu.

Nagradu za najboljeg fudbalera svijeta dobio je Luka Modrić koji je imao najviše glasova od selektora i kapitena reprezentacija iz cijelog svijeta. Modrić je u ovoj konkurenciji bio bolji od Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha koji su dobili manje glasova.

Dosta prašine diglo se zbog toga da su dva najbolja igrača svijeta Lionel Messi i Cristiano Ronaldo odlučili da neće biti na ceremoniji u Londonu. Obojica su dobili velike kritike, a posebno Ronaldo koji je bio veoma blizu osvajanja nagrade. S druge strane već nekoliko sedmica se znalo da je Messi završio tek na petom mjestu.

Kritike za najbolje igrače svijeta dao je i kapiten Real Madrida, Sergio Ramos, koji je poručio da je ovakva ceremonija zaslužila da oni budu tu. Također, poručio je da je veoma sretan što je Modrić osvojio nagradu jer je to zaslužio nakon sjajne sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Smatram da su Cris i Messi najbolji fudbaleri na svijetu. Ovakva ceremonija gdje se bira najbolji igrač svijeta zaslužuje da tu budu najbolji fudbalere. Volio bih da su Leo i Cris došli, ali eto oni su odlučili drugačije. Što se tiče Luke drago mi je da je dobio nagradu nakon nevjerovatne sezone", poručio je Ramos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi