Čakar junak Iskre, Igman nadigrao Olimpik

3. kolo Prve lige BiH

Čakar junak Iskre, Igman nadigrao Olimpik

S. Mlaćo

U 3. kolu Prve lige Federacije danas su u Bugojnu snage odmjerili NK Iskra i NK Travnik, a domaći su slavili pogotkom Samira Čakara sa minimalnih 1:0.

Iskra je bolje otvorila meč, izvela tri kornera, a zatim zaprijetila preko Filana, Ivkovića i Čakara. Gosti se bude pred kraj prvog poluvremenu, a sjajnu priliku propušta Hasanbegović čiji pokušaj sjajno brani golman domaćih Ćeman.

Kada se očekivao kraj prvog poluvremena Samir Čakar sjajnim pogotkom dovodi svoj tim u vodstvo i na pauzu se odlazi pri rezultatu 1:0 za domaće.

U drugom poluvremenu najviše se igralo na sredini terena, a u 80. minuti pokušaj Rastoke blokira kapiten Iskre Nebić. Treba istaći da su ovaj meč obilježili i navijački neredi, s obzirom da su se domaći navijači u dva navrata sukobili sa gostujućim. Posla je bilo i za specijalnu policiju.

NK Iskra - NK Travnik 1:0 (1:0)

NK Iskra: Ćeman, Filan, Pihura, Koprivica, Bešagić, Nebić, Čakar, Seferović, Ivković, Buljubašić, Jurčević.

NK Travnik: Đurić, Brljak, Fočo, Lalović, Vila, Čurić, Rastoka, Jazvin, Hasanbegović, Mamuša, Đurđić.

Pomalo iznenađujuće Igman iz Konjica je na svom terenu savladao favorizovani Olimpik sa 2:1. Gosti su bolje otvorili meč, prijetili preko Jusufbašića i Oglečevca, ali nedostatak koncentracije Vukove je ostavio bez pogotka. U prvom poluvremenu mreže se nisu tresle, a zatim je Igman došao u vodstvo u 53. minuti. Ispucanu loptu koristi Zeljković koji pretrčava odbranu Olimpika i sjajnim udarcem matira Bandovića. Samo par minuta kasnije rezervista Drljević koji je tek ušao u igru pogađa za 2:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Olimpik se nije predavao, pa je Vidović u 65. minuti matirao domaćeg golmana. Do kraja bez uzbuđenja i velika pobjeda za Igman, te neočekivani poraz Vukova sa Otoke.

FK Igman - FK Olimpik 2:1 (0:0)

FK Igman: Abdulahović, Lončarić, Zeljković, Razić, Kašić, Džafić, Đono, Kozić, Blagojević, Zuhrić, Islamagić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Olimpik: Bandović, Jusić, Pršeš, Muminović, Jusufbašić, Oglečevac, Rastoder, Jusufi, Sadiković, Alešević, Stojanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi