Cakir stigao u BiH na seminar premijerligaških sudija

Poznati turski sudija

Cakir stigao u BiH na seminar premijerligaških sudija

E. Škorić

Jedan od najpoznatijih svjetskih sudija Cuynet Cakir stigao je u BiH.

Turski sudija koji nosi FIFA značku još od 2006. godine gost je predavač redovnog seminara za premijerligaške sudije.

Ovaj 44-godišnjak je među sudijama kojim UEFA dodjeljuje najteže zadatke te je u dosadašnjoj karijeri sudio veliki broj važnih mečeva kao što je finale Lige prvaka 2015. godine.

Cakir u BiH stiže zahvaljujući Elmiru Pilavu koji je nedavno bio kontrolor suđenja turskom arbitru na meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Mađarske i Engleske. Nešto ranije Pilav je "kontrolisao" suđenje turskog arbitra na meču Evropa lige između Benfice i Arsenala.

Cakir je u petak sudio duel Njemačke i Rumunije, a dan kasnije došao je u BiH gdje je dočekan od strane delegacije Nogometnog saveza BiH na čelu s Pilavom. Turskom sudiji uručen je i dres reprezentacije BiH s njegovim prezimenom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



Top Komentari

Vidi Keče tatinog sina. Izbacili ga iz suđenja zbog namještene utakmice u Mramoru. On i Dalipagić. A frajer sad radi u Savezu zahvaljujići tati. Ma.u vam …em! I tako je sve u državi.
12 0
koraj
Uvod u seminar ce glasiti ovako: -Vi ste sitne ribe, mahalski lopovcici. I ja sam tako poceo. A pogledajte gdje sam sad. Pred ocima cijelog svijeta iskasapim AC Milan, i nikome nista. Zato sam dosao ovdje, da vas naucim visim razinama sudijskog lopovluka.
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi