Calvert-Lewin izrešetao West Ham, United se poigrao sa Brightonom

Kiša golova viđena na Otoku

Calvert-Lewin izrešetao West Ham, United se poigrao sa Brightonom

S. Grebović

Večeras je kompletirana osmina finala engleskog EFL Kupa u kojem su favoriti manje-više opravdali uloge favorita.

Everton ove sezone djeluje zaista moćno. Ekipa Carla Ancelottija ove sezone u Premiershipu melje sve pred sobom, a u istom ritmu su nastavili i u Liga Kupu pošto su večeras sa 4:1 bili bolji od West Hama.

Hat trikom je Karamalama put do pobjede otvorio sjajni Dominic Calvert-Lewin, gol je dodao Richarlidson, da bi pogodak utjehe za goste početkom drugog dijela bio djelo Snodgrassa.

Manchester United je ponovo igrao sa Brightonom, nakon što je u Premier ligi za vikend na istom ovom gostovanju slavio u spektakularnoj utakmici sa 3:2. Večeras je to bila sasvim druga priča jer su Crveni đavoli bili mnogo bolji rival i zasluženo slavili sa velikih 0:3.

McTominay je pogodio u 44. minuti, da bi prednost sredinom drugog dijela uduplao španac Juan Mata. Konačnih 3:0 fenomenalim golom iz slobodnjaka postavio je Pogba i tako United lansirao u četvrtinu finala ovog takmičenja. 

Top Komentari

Karlosicroberto
Karamalama ????? hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi