Camoranesi: Pirlo za mene nije bio nešto, znam ko je bolji
Foto: EPA

Oglasio se nekadašnji igrač Juventusa

Camoranesi: Pirlo za mene nije bio nešto, znam ko je bolji

E. Čaušević

Nekadašnji italijanski reprezentativac i fudbaler Juventusa, Mauro Camoranesi, jedan je od rijetkih koji nije oduševljen onim što je u svojoj karijeri pružio Andrea Pirlo.

Pirlo je prije nekoliko dana objavio da je završio svoju karijeru, te da je odigrao posljednji meč u dresu New York Cityja. Nakon toga mnogi sportisti širom svijeta su odali priznanje Maestru iz Italije, ali na veliko iznenađenje bilo je i onih koji to nisu željeli da urade.

Jedan od njih je nekadašnji igrač Stare dame Mauro Camoranesi kojeg Pirlo izgleda i nije baš impresionirao svojim igrama. Itaijan, rođen u Argentini, bio je dio tima koji je osvojio Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godini, no za njega je Antonio Di Natale bio mnogo bolji od Pirla.

"Pirlo je igrač koji za mene i nije tako dobar kao što drugi govore. S njim sam dijelio to magično osvajanje Mundijala. Da li je najbolji tehničar s kojim sam igrao? Pa, nije za mene je bolji Di Natale. Krivo mi je što niko nije o njemu ovako govorio kada je završio karijeru", poručio je Camoranesi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi