Gattuso: Zbog Pirla sam želio da mijenjam profesiju

Nije bilo lako

Gattuso: Zbog Pirla sam želio da mijenjam profesiju

Edmir Škorić

Gennaro Gattuso imao je tu čast da trenira i igra pored Andree Pirla, koji je prije dva dana odigrao posljednju utakmicu kao profesionalni nogometaš.

Gattuso je za Radio 24 komentarisao igre Pirla i nekako se čak naljutio kada su ga upitali da li je njegov rad pomogao Pirlu da postane bolji.

"Ne govorite gluposti, ne miješajte Nutellu sa ****", poručio je Gattuso, a cenzurisani dio vjerujemo možete i sami pretpostaviti.

"Kada sam ga vidio kak oigra, navelo me da pomislim kako bih možda trebao da promijenim profesiju. Niko to ne zna bolje od mene, počeo sam igrati s njim dok smo imali 15 godina u Italiji i dugo nakon toga smo igrali skupa. On je bio životinja koja bi pokrila 1000 metara, imao je sve, zato je i igrao do 38. godine", kazao je Gattuso, pa je dodao:

"Uvijek bih se osjećao sigurnijim kada sam na terenu bio uz njega. On se brinuo za mnogo stvari na terenu. Pomogao mi je previše u karijeri".

A zanimljivo je kako je Pirlo pravi šaljivdžija izvan terena i nekad bi pretjerao, pa ga je Gattuso morao i opominjati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U svlačionici je bio nevjerovatan. Znao me često zadirkivati, bio je jako smiješan i zabavan. Udarao sam ga više puta nego Bud Sepncer Terrencea Hilla!", opisao je Gattuso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi