Cannavaro: Zabrinut sam zbog Italije...

Kada će se nastaviti fudbal na Apeninima?

Cannavaro: Zabrinut sam zbog Italije...

Nekada sjajni italijanski fudbaler Fabio Cannavao danas je trener kineskog Guangzhou Evergrandea.

Njegovu rodnu Italiju već neko vrijeme trese velika kriza zbog epidemija koronavirusa - koji je počeo u Kini (Wuhan).

U razgovoru za Radio Rai, Cannavaro je uporedio situaciju u Kini sa onom u Italiji i istakao da su u zemlji u kojoj radi bila potrebna četiri mjeseca (od pojave viursa) kako bi se nastavile sportske aktivnosti.

Podsjetimo, Serija A je prekinuta devetog marta, dan nakon derbija Intera i Juventusa.

"Daću vam primjer. Napustio sam Kinu petog januara, a sportske aktivnosti se nastavljaju prvog aprila, dakle to su četiri mjeseca", izjavio je Cannavaro, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prema mom mišljenju, situacija je veoma delikatna i mislim da će biti potrebna još dva mjeseca u Italiji. Nadam se da će možda biti i ranije, ali to će biti komplikovano."

"Sve prolazi, ali potrebno je vrijeme. Pomalo sam zabrinut zobg Italije, svakog dana se uvode nove restrikcije. Neko bi morao odlučiti da zaista natjera sve da ostanu u kućama par sedmica", poručio je Cannavaro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti