Cannavaro: Lijepo je što je nominovano pet Talijana, ali Messi će osvojiti Zlatnu loptu
FOTO - EPA

Bivši dobitnig velikog priznanja

Cannavaro: Lijepo je što je nominovano pet Talijana, ali Messi će osvojiti Zlatnu loptu

Adnan Beganović

France Footbal je prije nekoliko dana objavio listu od 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte na kojoj se nalazi pet italijanskih fudbalera.

Nicolo Barella, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Gianluigi Donnarumma i Jorginho su italijanski fudnbaleri koji se nalaze na pomenutoj listi o kojoj je govorio i nekadašnji osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro.

Nekada sjajni defanzivac sretan je zbog činjenice da se na listi našlo pet italijanskih fudbalera, a smatra da će za najboljeg fudbalera biti proglašen Lionel Messi.

“Nije bilo pet Talijana među nominiranima otkad sam pobijedio 2006. godine. Dakle, ovo je dobar znak. Jorginho bi mogao biti dobro plasiran, iako sam siguran da će Messi pobijediti", istakao je Cannavaro pa dodao:

"Barella i ostali zaslužuju biti mežu nominovanim, ali Chiesa je trebao biti na popisu i nakon igara koje pruža".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cannavaro je govorio i o Donnaruminoj borbi za osvajanje Zlatne lopte.

“Uvijek je teško golmanima i defanzivcima osvojiti Zlatnu loptu. Nije slučajno što je nagradu od golmana osvojio samo Jašin.. Donnarumma će imati nekoliko mogućnosti nastavi li ovako. S reprezentacijom i PSG -om on će puno osvajati trofeja i imati će veće šanse za naslov jer era Messija i Ronalda dolazi do kraja, a na horizontu nema sjajnih novih igrača”, rekao je Cannavaro.

Top Komentari

JuventinoBK
Serem se na lesija, nista osvojio nije a to je mjerlio, žorži treba da osvoji. Ma serem se i na zl lpt ha ja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi