Cannavaru otkaz nakon nedjelju dana?

Selektorski angažman nije dobro počeo

Cannavaru otkaz nakon nedjelju dana?

Legendarni Italijan Fabio Cannavaro već odavno gradi trenersku karijeru u dalekoj Kini, međutim sada je naišao na velike probleme.

Fabio Cannavaro, trener Guangzhou Evergrandea, je prošle sedmice imenovan i za selektora Kine, ali se prema tvrdnjama La Repubblice njegova stolica u reprezentaciji već trese.

Kina je upisala dva uzastopna poraza na Kina kupu, od Uzbekistana i Tajlanda, pa je čelnicima kineskog saveza brzo ponestalo strpljenja.

Ni sam Cannavaro nije siguran da li će nastaviti saradnju sa Fudbalskim savezom Kine.

"Kineski savez još nije zauzeo jasan stav kada je pozicija selektora u pitanju. Kao što sam rekao i ranije, treniranje reprezentacije može biti veliki izazov, a što je izazov veći on zahtjeva veću strast", izjavio je Cannavaro, pa nastavio:

"Ako sam potreban Kini, izvagat ću stvari, ali odluka o selektoru ne može biti donesena za jedan dan... Moramo razgovorati o tome, ali ako ne nađemo pravo rješenje da nastavimo ovu saradnju ja ću nastaviti raditi svoj posao u Evergrandeu".

Inače, Cannavaro je "upao" na mjesto selektora Kine nakon što je isto napustio legendarni Marcelo Lippi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti