Legendarni Cannavaro u ruke dobio reprezentaciju Kine

Nekadašnji osvajač Zlatne lopte

Legendarni Cannavaro u ruke dobio reprezentaciju Kine

Legendarni italijanski nogometaš Fabio Cannavaro na novom je zadatku.

Ovaj nekada sjajni defanzivac nakon završetka karijere okrenuo se trenerskom poslu. Radio je Cannavaro najprije u UAE-u, Saudijskoj Arabiji, da bi potom otišao u Kinu gdje je sada postao i selektor tamošnje reprezentacije.

Informaciju su prenijeli brojni svjetski mediji, a Cannavaro je na kormilu tako naslijedio iskusnog Marcela Lippija koji je napustio klupu nakon ne tako ubjedljivog izdanja na Kupu Azije, gdje su Kinezi u četvrtfinalu ispali od Irana (3:0).

Debi na klupi Kine će Cannavaro imati na skorašnjem "Kina kupu" koji će se igrati od 21. do 25. marta, a iz saveza nisu objavili hoće li nakon tog takmičenja zadržati italijanskog stručnjaka, koji uporedo vodi i Guangzhou Evergrande.

Kina će 21. marta u polufinalu igrati protiv Tajlanda, dok drugi polufinalni par čine Urugvaj i Uzbekistan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi