Cantona tužio NY Cosmos i dobio 780.000 funti odštete

Dali mu otkaz jer je napao fotografa

Cantona tužio NY Cosmos i dobio 780.000 funti odštete

Endin Čaušević

Legendarni francuski fudbaler Eric Cantona konačno je završio "ganjanje" po sudu sa bivšim klubom New York Cosmosom i uspio je da dobije ogromnu odštetu.

Cantona i Cosmosi su bili na sudu nekoliko godina, a sve je završeno u koristi bivšeg fudbalera Manchester Uniteda. Naime, prije nekoliko godina Cantona je bio sportski direktor američkog kluba, ali je dobio otkaz nakon što se potukao sa fotografom.

Ovaj 52-godišnjak je došao u sukob s jednim fotografom 2014. godine jer nije htio da ga slika, a nakon što fotograf nije želio da se odmakne nastao je haos i došlo je do tuče. NY Cosmos je donio odluku da uruči otkaz Cantoni koji ih je tužio i tvrdio da nisu imali nikakve osnove da mu na taj način daju otkaz.

Cantona je završio te noći u policiji, a odmah je izašlo saopštenje Cosmosa u kojem je objavljeno da on više nije član ovog kluba. Ipak, na sudu je mnogo zadovoljniji bio Cantona koji je pobijedio i dobio odštetu od čak 780.000 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi