Capello odbio Italijane i saopštio tužnu vijest

Ide u zasluženu penziju

Capello odbio Italijane i saopštio tužnu vijest

E. Čaušević

Iskusni italijanski stručnjak Fabio Capello nedavno je dobio otkaz u kineskom Jiangsu Suningu nakon serije loših rezultata. 

Odmah nakon otkaza italijanski mediji počeli su špekulisati da će Capello biti jedan od kandidata za preuzimanje klupe reprezentacije Italije. Pred selekcijom s Apenina je smjena generacija, te je jasno da će narednog selektora čekati veliki posao i jasno je da Capello sada nije spreman za to.

Legendarni italijanski trener poručio je da nije kandidat za klupu Italije, ali je kroz priču "provukao" da će posao u Jiangsu biti najvjerovatnije posljednji u njegovoj trenerskoj karijeri. Očito je da je iskusni Capello odlučio da nakon nekoliko decenija trenerskog posla konačno ode u zasluženu penziju.

"Selektor Italije? Ne, već imam iskustva s Engleskom i Rusijom što se tiče selektorskog posla i ne bih se upuštao u to. Moje iskustvo sa Jiangsu Suningom je za mene posljednje u karijeri i sada želim samo da uživam", poručio je iskusni 71-godišnji Capello.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti