Di Biagio objasnio slučaj 'Balotelli': Znam ga veoma dobro, zato ga i nisam pozvao

Privremeni selektor Italije

Di Biagio objasnio slučaj 'Balotelli': Znam ga veoma dobro, zato ga i nisam pozvao

Privremeni selektor Italije Luigi Di Biagio objasnio je konačno zašto na njegovom spisku igrača za prijateljske utakmice protiv Engleske i Argentine nije bilo Marija Balotellija.

Iako su Balotelli i njegov agent Mino Raiola izvršili veliki pritisak na Italijanski savez i privremenog selektora kako bi Balotelli dobio poziv nazad u reprezentaciju, na kraju su ipak ostali 'kratkih rukava'.

"Znam za Marijeve golove jer sam gledao njegovih 15 utakmica ove sezone za Nicu. Igra dobro, ali napravio sam analizu iz svih uglova. Igrač mora biti ocijenjen za sve što radi na terenu. Obzirom da ga znam veoma dobro, preferiram da drugima dam prednost", rekao je Di Biagio.

Podsjetimo, nekadašnji napadač Manchester Cityja i Liverpoola je bez poziva u reprezentaciju već skoro četiri godine, a najbolje dane u dresu Azzurra proveo je na Euru 2012. godine kada je vodio svoju reprezentaciju do finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi