Capello odgovorio Ronaldu: To je bila tvoja sramota
Foto: EPA

Italijanski stručnjak bez dlake na jeziku

Capello odgovorio Ronaldu: To je bila tvoja sramota

E. Čaušević

Legendarni brazilski napadač Ronaldo prije nekoliko dana izjavio je da je Fabio Capello krivac što je on napustio Real Madrid.

Ronaldo je 2007. godine napustio kraljevski klub nakon pet godina i svoju karijeru je nastavio u Milanu. Nakon odlaska iz Reala Brazilac je imao mnogo problema s povredama što je bio glavni uzrok da 2011. godine završi svoju igračku karijeru.

Brazilac je nedavno govorio o svom boravku u Real Madridu, a mnoge je iznenadio kada je rekao da je tadašnji trener kluba Fabio Capello glavni krivac što je otišao iz ovog kluba. Ronaldo je rekao da je morao napustiti Real jer je Capello smatrao da ima višak kilograma, te da bi ga otjerao i u slučaju da je imao 100 grama viška u odnosu na ono što je italijanski stručnjak tražio.

Nakon svega oglasio se i Capello koji je odlučio otkriti zašto Ronaldo više nije imao mjesta u njegovoj ekipi. Također, italijanski stručnjak je dodao da Antonio Cassano nije bio najteži za treniranje kako to mnogi misle.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Najteži igrač za trenirati? Mnogi misle da je to Antonio Cassano, ali nije tako. Najteži za trenirati bio je Ronaldo. Kada sam stigao u Real bio je povrijeđen i vratio se tek u novembru. Tada je imao 96 kilograma i pitao sam ga koliko je imao kada je osvojio SP s Brazilom 2002. godine i rekao mi je 84 kilograma. Tada sam mu poručio da mora smršati barem na 88 kilograma", rekao je Capello, te nastavio:

"Sramota je što nije želio da se potrudi i smršao je samo dva kilograma. Igrao je tri utakmice u napadau sa Ruudom Van Nistelrooyjem i izgubili smo te tri utakmice. To je sve bilo jasno".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi