Capello: Barcelona nije adekvatno zamijenila Xavija

Tako smatra italijanski stručnjak

Capello: Barcelona nije adekvatno zamijenila Xavija

Barcelona nikada nije adekvatno zamijenila Xavija, smatra nekadašnji trener Real Madrida Fabio Capello.

Italijanski stručnjak smatra da je Leo Messi fenomen, da Neymar napreduje u posljednje vrijeme i da je Luis Suarez napadač kakvog je Barcelona dugo trebala.

Također, on smatra da ekipa Luisa Enriquea nije toliko snažna na sredini terena kao nekada.

"Problem za Luisa Enriquea je sredina terena. On ima sjajan napad, ali u veznom redu više nema Xavija koji nikada nije zamjenjen na pravi način, a Iniesta je često povrijeđen. S druge strane, Real Madrid je proteklih godina napravio nekoliko sjajnih transfera kojim su zamijenili neke svoje igrače, dok Barcelona to nije uradila na način na koji su željeli", rekao je Capello.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da je ovaj stučnjak u dva navrata vodio Real Madrid i to u sezonama 1996/97 i 2006/07.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti