Cardiff upisao važnu pobjedu protiv Bournemoutha, Begović ponovo na klupi
Bobby Reid je bio dvostruki strijelac za ekipu Cardiffa

Jako bitna tri boda za domaćina

Cardiff upisao važnu pobjedu protiv Bournemoutha, Begović ponovo na klupi

S. Pašalić

Cardiff je na svom terenu upisao važnu pobjedu protiv Bournemoutha rezultatom 2:0.

Iako je gostujuća ekipa imala veliki postotak posjeda lopte na svojoj strani to im nije puno značilo jer su domaći stigli do pobjede.

Cardiff je već u 5 minuti stigao do vodstva nakon što je igrač gostiju Steve Cook igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija Jonathan Moss pokazao na bijelu tačku, a siguran je bio Bobby Reid za 1:0.

Na samom početku drugog poluvremena u 46 minuti isti igrač je povećao vodstvo na 2:0, što je bio i konačan rezultat utakmice. Asmir Begović je i ovu utakmicu proveo na klupi Bournemoutha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cardiffu će ova tri boda biti jako bitna u borbi za opstanak s obzirom da se nalaze na 18. mjestu sa 22 boda, Bournemoutha je na 10. mjestu sa 33 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi