Cardozo donio pobjedu Benfici

Portugalska Primeira, 8. kolo

Cardozo donio pobjedu Benfici

Edmir Škorić

Oba susreta subotnjeg programa osmog kola portugalske Primeire završena su minimalnim pobjedama. „Trice“ su upisali Olhanense i Benfica.

U nešto ranijem terminu, Olhanense je kući savladao Vitoriju Guimaraes. Trenutak odluke dogodio se u trećoj minuti nastavka, kada je Mateus Borges iz penala pogodio za, ispostavilo se, konačnih 1:0.

Olhanense je došao na šestu poziciju (12 bodova), dok je Vitoria pri dnu, tačnije na pretposljednjem 15. mjestu sa 4 boda.

Beira Mar namučila je Benficu, no gosti iz Lisabona osvojili su tri boda i izdvojili se na lidersku poziciju sa 20 bodova (tri manje i utakmicu manje ima Porto). Argentinac Oscar Cardozo po ko zna koji put je donio pobjedu svojoj momčadi. Pobjedonosni gol zabio je u 42. minuti.

Portugalska Primeira, 8. kolo:

Olhanense – Vitoria 1:0
Beira-Mar – Benfica 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.