Čari Premijer lige: Jedini su neporaženi u nastavku sezone, ali opet nisu najuspješniji

Bore se za Evropu

Čari Premijer lige: Jedini su neporaženi u nastavku sezone, ali opet nisu najuspješniji

Admin Čaušević

Ukoliko bi se u bh. Premijer ligi BiH po uzoru na engleski Premiership dodijeljivale nagrade za trenera mjeseca sigurno bi to laskavo priznanje odlazilo u ruke Mladena Žižovića.

Uskoro će dvije godine kako Žižović sjedi na klupi Radnika. Da radi odličan posao pokazuje i činjenica da je jedan od rijetkih "preživjelih" obzirom da su pojedini klubovi iz elitnog ranga bh. fudbala u međuvremenu promijenili po nekoliko trenera.

Iako je bilo kriznih perioda i serija loših rezultata rukovodstvo bijeljinskog kluba na čelu s Mladenom Krstajićem je vjerovalo Žižoviću i gledajući iz trenutne perspektive odluka da se stručni štab ne mijenja je puni pogodak.

Mladi stručnjak plodove dobrog rada bere i ovog proljeća. Nakon devet odigranih utakmica u 2019. godini Bijeljinci su jedini tim koji ne zna za poraz te će u posljednjih pet utakmica ravnopravno konkurisati za izlazak na euroscenu.

Radnik je uspio skupiti 17 bodova te se serijom dobrih rezultata uspio probiti na peto mjesto te sada za četvrtoplasiranim Željezničarom zaostaje svega jedan poen.

Pobijeđeni su Željezničar (1:0), Zvijezda 09 (1:0), Mladost (0:3) i GOŠK (1:2), dok su upisani remiji protiv Zrinjskog (0:0), Krupe (2:2), Čelika (0:0), Tuzla Cityja (1:1) te Zvijezde 09 (1:1).

Interesantno, iako su u praktično u najboljoj formi fudbaleri Radnika zbog prevelikog broja remija nisu osvojili najviše bodova u nastavku sezone. Uspješniji je jedino Zrinjski sa ukupno 18 bodova, dok lider Sarajevo također ima osvojenih 17 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U preostalih pet kola Radnik će voditi veliku borbu za plasman u Evropu, a vjerovatno može i odlučiti pitanje budućeg prvaka.

Žižovićevi izabranici će biti domaćini direktnim rivalima Željezničaru(31. kolo) i Slobodi(33. kolo), dok će igrati i protiv jedinih kandidata za titulu, Sarajeva(29. kolo) i Zrinjskog(33.kolo). U 32. kolu gostovat će Širokom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi