Ancelottija već predstavili na drugom mjestu, on ostao šokiran: Nemam pojma o tome!
Iskusni italijanski stručnjak ima bogato trenersko iskustvo i smatra se jednim od najboljih stručnjaka u fudbalskoj historiji (Foto: EPA)

Kaže da nije ništa dogovorio

Ancelottija već predstavili na drugom mjestu, on ostao šokiran: Nemam pojma o tome!

Midhat Šljivak

Carlo Ancelotti saopštio je danas kako nije tačno da je prihvatio ponudu Fudbalskog saveza Brazila da postane novi selektor Karioka i da je potpuno posvećen poslu u Real Madridu s kojim ima ugovor do 2024. godine.

Legendarni italijanski stručnjak Carlo Ancelotti (63) uveliko se povezuje s pozicijom selektora Brazila. Mediji u ovoj zemlji su objavili kako je on već pristao na ulogu selektora i da će sve biti zvanično od juna ove godine.

Navodno je Italijan dogovorio saradnju do 2026. godine s brazilskim Savezom. Otkrio je to igračima iz ove zemlje koje vodi u Realu, ali zvanična potvrda će sačekati kraj sezone.

Ipak, trener Real Madrida tvrdi da on ne zna ništa o selektorskom poslu u Brazilu. Kaže da nije ništa dogovorio.

"ReprezentacIja Brazila? Ne znam ništa o tome. Vjerujte da nemam pojma šta pišu u Brazilu", rekao je Ancelotti na današnjoj press konferenciji i dodaje:

Oglasi

"Ja sam trener Real Madrida. Ovdje imam ugovor do 2024. godine", kratko je rekao Ancelotti o temi reprezentacije Brazila.

Fudbalski savez Brazila Ancelottija vidi kao idealno rješenje na selektorskoj poziciji i vidjet ćemo jesu li zaista dogovorili dolazak iskusnog 63-godišnjeg stručnjaka.

Pored Italijana s klupom Karioka povezuju se još Luis Enrique, Jorge Jesus i Jose Mourinho, a pregovori s njima počet će u slučaju da Ancelotti ne bude dogovoren.

U slučaju odlaska Ancelottija na kraju ove sezone, Real već ima spremnu zamjenu na trenerskom mjestu. Kraljevi će mjesto prvog trenera povjeriti legendarnom Raulu Gonzalezu.

Raul je trenutno trener Castille. Radi jako dobar posao s rezervnim timom Kraljeva i Florentino Perez vjeruje da je 45-godišnja legenda dovoljno sazrila da povede Real u novoj sezoni.

Carlo Ancelotti je jedan od najuspješnijih trenera svijeta. Osvojio je četiri puta Ligu prvaka, te špansko, francusko, englesko i njemačko prvenstvo, što je zaista izuzetno dostignuće.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U bogatoj karijeri ovaj 63-godišnji stručnjak je pored Real Madrida radio u istinskim fudbalskim velikanima i vodio je Parmu, Juventus, AC Milan, PSG, Bayern, Napoli.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Pa nije li i Pep Guardiola već dogovorio sa Brazilom, hoce li to oni u duetu raditi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti