"Ušao sam u Ancelottijev ured, plakao je, kaže mi da me voli, rekao mi je da ne odlazim, ali..."

Čuveni odlazak iz Real Madrida

"Ušao sam u Ancelottijev ured, plakao je, kaže mi da me voli, rekao mi je da ne odlazim, ali..."

Admin Čaušević

Real Madrid je vrlo vjerovatno najpoželjnij klub za igrati i kada neko odluči da napusti popularne Kraljeve radi to teška srca. To je bio i slučaj sa čovjekom za kojim je zaplakao i veliki Carlo Ancelotti. 

Casemiro je uz Luku Modrića i Tonija Kroosa bio vladar veznog reda Real Madrida deset godina i taj trio se smatra najboljim veznim redom u historiji fudbala.

Brazilac je prije skoro dvije godine odlučio da napusti Kraljeve, a sada je konačno progovorio o svom odlasku iz Madrida.

Ancelotti i Casemiro su imali sjajan odnos u Realu

Posebno mu je bilo teško kad se morao oprostiti od Carla Ancelottija. Zatekao je slavnog Italijana kako plače u svom u redu.

"Odlučio sam otići malo nakon osvajanja Lige prvaka. Već sam vidio da je moje vrijeme u Madridu prošlo, bio sam u pravim godinama za odlazak, želio sam nastaviti napredovati. Odluka nije bila nimalo laka, ljudi su me voljeli puno", rekao je Brazilac te nastavio:

"Samo sam se jednom dvoumio oko odlaska iz Reala u Manchester United. Bio je petak i sve je bilo gotovo. Morao sam trenirati i nisam trenirao, jedino što je nedostajalo je potpis."

Oglasi

"Krenuo sam da razgovaram s Ancelottijem, a on je već znao da odlazim. Ušao sam u njegovu kancelariju, on se okrenuo i počeo plakati, rekao mi je da ne želi da odem, da me jako voli..."

"Tu sam počeo imati sumnje da li želim otići, ali već sam dao riječ Unitedu i to je važnije od svega", završio je Brazilac.

Možda ove riječi legendarnog Brazilca najbolje opisuju kakav je zapravo Ancelotti trener i zašto mnogi igrači uživaju da rade pod njegovom palicom.

Italijan zna kako doprijeti do fudbalera i kako držati kontrolu u svlačionici bez obzira na brojne zvijezde i osim njegove taktičke genijalnosti to je možda i ključni faktor zašto se smatra najboljim ikad.

Govorio je brazilski veznjak i o čudima koje iz sezone u sezonu Real ponavlja u Ligi prvaka. Posljednje se desilo eliminacijom Manchester Cityja u četvrtfinalu na penale.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"To je to za objasniti. To je tim koji se transformira u Ligu prvaka. Pobjeđuje Realov DNA. Ako ste osvojili La Ligu, zašto niste osvojili Ligu prvaka? To je tako."

"Potraga za trofejima ne iscrpljuje igrače, već se u njoj uživa. Uvijek morate pritiskati. Tako je igrati za Real Madrid, pritisak je svaki dan", završio je Brazilac.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi