Ancelotti jučer nazvao Mbappea i objasnio kakvu će imati ulogu na terenu: "Ne želim da te..."

Francuz je velika zvijezda Madrida

Ancelotti jučer nazvao Mbappea i objasnio kakvu će imati ulogu na terenu: "Ne želim da te..."

Edmir Škorić

Carlo Ancelotti može da se pohvali snažnom ekipom kakvu nema nijedan drugi trener u svijetu. Italijan na okupu ima najbolje igrače svijeta, a prvi put će imati priliku da trenira i Kyliana Mbappea, koji će nakon Eura biti predstavljen u Madridu.

Aktuelni prvak Evrope satkan je od nekolicine igrača koji uveliko konkurišu za Zlatnu loptu. U prvom su planu Vinicius Junior, Jude Bellingham i Rodrygo, a pridružuju im se i mladi brazilski napadač Endrick i već dokazani superstar Mbappe (25).

Navijači Reala s nestrpljenjem čekaju da se Mbappe pojavi u bijelom dresu, a to će se dogoditi u drugoj polovini jula, kada Francuzi završe svoj nastup na Euru u Njemačkoj, gdje će sjajni napadač biti jedna od najvećih zvijezda, a njegova selekcija ponajveći favorit za osvajanje titule.

Ono što može da predstavlja slatke muke i sigurno i hoće Ancelottiju je činjenica da ima toliki broj vrhunskih napadača. Vjeruje se da će Mbappe i Vinicius dobiti prednost, a da će Rodrygo morati da prihvati ulogu džokera ili da ovog ljeta spakuje kofere i ode, pošto ga žele u Manchester Cityju. Real je spreman da ga proda samo za pravu ponudu, a to bi bilo oko 150 miliona eura.

U međuvremenu, Ancelotti je već najavio Mbappeu na kojoj će poziciji igrati. Juče ga je nazvao i rekao mu: "Ne želim da te ostavim samo na jednu poziciju, imat ćeš potpunu slobodu naprijed, sve dok dobro radimo u odbrani". Defensa Central navodi da će tako Mbappe u paru s Viniciusom imati mogućnost igranja i lijevo i centralno, pa i desno, a naravno često će se povlačiti nazad po loptu, što je radio i tokom igranja u Parizu.

Oglasi

Mbappe je u Parizu imao potpunu slobodu i bio je apsolutni lider tima, a vidjet ćemo da li će se tako nametnuti i u Madridu, gdje je ipak koncentracija kvalitetnih igrača i velikih zvijezda ogromna. Ono što navijače i sve u Madridu raduje je to što su svi igrači Reala imali toplu dobrodošlicu za Mbappea i da se ni na trenutak ne osjeti da je neko ljubomoran i da bi moglo doći do određenih podjela u svlačionici.

Kylian Mbappe, Vinícius Júnior, Rodrygo Goes, Endrick, Brahim Díaz, Arda Güler i Joselu Mato . Napad Real Madrida je vrlo kompletan i Ancelotti će imati dovoljno opcija da napravi dva tima, ali nije isključeno da neko od nabrojanih ode na posudbu ili bude prodan, mada sve i jedan želi ostati i nastaviti pisati historiju u najgalantnijem klubu na svijetu.

U sezoni kao što je iduća, u kojoj će se odigrati mnogo utakmica, bitno je imati dobru klupu. Kada bi Ancelottijeva ekipa stigla do finala u svim natjecanjima, odigrali bi 72 utakmice, a treba imati u obzir i reprezentativne nastupe. Italijan je svega toga svjestan i zato inzistira na većem broju igrača na svim pozicijama.

Tako je u januaru odbio da pusti Ardu Gullera, unatoč silnim ponudama za posudbu, te je objasnio i mladom fudbaleru i predsjedniku Florentinu Perezu da "svaki igrač ima svoju ulogu i svaki nam treba ako želimo biti uspješni".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je bilo baš tako. Real je osvojio ligu, Ligu prvaka i svi igrači su imali doprinos, a sam Guller je u prvenstvu zabijao neke važne golove kad bi dobijao šansu, baš kao Diaz ili Joselu, koji je dao dva gola Bayernu u polufinalu Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Samo vi strasite sirotinju iz Katalonije. Kada dobijete tuzbu za dusevnu bol nemojte reci da vas nisam upozorio.
0 1
user1645311438
Jel mu baš tako Andjelko reko…od riječi do riječi? Mora da ste mu bubicu metnuli u mobitel da prisluškujete
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi